Pages Menu
Categories Menu

Peștera de la Căput

Posted in Obiective naturale in Parcul Natural Apuseni, Obiective turistice naturale |

Peștera de la Căput

Ne aflăm în Padiș, pe Valea Izvorul Ursului, într-un cadru natural deosebit, ne scufundam în liniștea cea mai deplina. Valea se îngustează într-o strâmtoare și se curma brusc în fața unui perete de calcar spart de gură triunghiulara a peșteri Căput. Apa (in perioada în care ajunge aici, căci pe timp de seceta râul se pierde înainte sa intre în peștera), se pravaleste sub forma de cascada într-un prim put de 10 m.

Obțineți indicații de orientareExportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Peștera Căput

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Peștera Căput 46.564222, 22.712730 Peștera CăputGPS: 46.564222, 22.712730Pestera Caput, Budureasa, Bihor County, Romania (Direcţii)

Întrarea în peștera se face prin partea din dreapta, urcând o panta ajungem deasupra unui sistem de puțuri adânci. Priveliștea spre intrare este impresionanta datorită cascadei înspumate ce se pravaleste în primul puț, ce face să vibreze întregul tavan de calcar.
Vizita noastră in peșteră se termina aici, doar speologii cu un echipament adecvat pot parcurge toată lungimea peșterii de 1873 m.

Accesibil de pe traseul:    Traseul Cabana Padiș – Căput