Trasee turistice pe bicicleta
Traseu turistic pe bicicleta Șuncuius-Zece Hotare-Tășad-Oradea
Distanţă: 101 km
Timp: 5 h
Dificultate: Dificil
Obiective de vizitat: Pestera Unguru Mare, Peştera Vântului, Peştera și Izbucul Izbândiş, Valea Mișidului, Biserica de lemn din Surduc, Peștera Stracoș, Peștera Tășad, peisaje frumoase si aer curat.
Traseul nostru pornește din Șuncuiuș. Se poate ajunge în Șuncuiuș cu trenul pe ruta Oradea – Cluj, cu pornire din gara Oradea, urcăm bicicletele în tren, iar după o oră si jumatate de mers cu trenul coborăm în gara din Șuncuiuș de unde pornește traseul de 101 de km. Traseul nostru ne ofera accesul la 4 pesteri: Pestera Unguru Mare, Pestera Vantului, Pestera Stracoș si Peștera Tasad, ultima se poate intra doar cu ghid, pestera fiind inchisa. În continuare traseul ne ofera peisaje frumoase si spectaculoase dar si biserici de lemn. (mai mult…)
Traseu turistic pe bicicletă Aleșd – Bratca
Traseul nostru pornește din orașul Aleșd. Se poate ajunge în Aleșd cu trenul pe ruta Oradea – Cluj, pornim din gara Oradea, urcăm bicicletele în tren, iar după o oră de mers cu trenul coborăm în gara din Aleșd de unde pornește traseul de 65 de km. Traseul ne oferă zone pitoresti, păduri de fag, puncte de belvedere, urcări, coborări, drumuri șerpuite și aer proaspăt. După o coborăre pe serpentine, facem un scurt popas în Ponorul Runcşorului, după care ne continuam traseul. Ultimul popas înainte de a ne intoarce la gara din Bratca, este Cascada Boiului de pe Valea cu același denumire. Cascada emană frumusețe atât prin sunetul dat de căderea de apa cat și de acumularea de la baza ei, din care pârâul coboară peste un al doilea prag, mai mic, pierzându-se mai apoi printre versanții văii. După 4 ore de mers pe bicicletă, urcușuri și coborâșuri, adrenalină și o bună meritată mișcare, ne întoarcem la gara din Bratca, urcăm bicicletele în tren, unde se vor odihni și ele până la Oradea… (mai mult…)
Traseu turistic pe bicicletă Munții Plopiș
Distanţă: 81 km (dus – întors)
Timp: 4 h
Dificultate: Dificil
Obiective de vizitat: Manastirea Sf Mihail si Gavril din Voivozi, Biserica de lemn din Poiana Florilor, Castelul Zichy, peisaje frumoase si aer curat.
Situat în nordul județului Bihor, Munții Plopiș are potențial turistic ridicat. Deși au înălțimi domoale (600-700 m), îmbrăcate în păduri de foioase cu esențe de fag și stejar și pe alocuri paduri de conifere adăpostesc puncte de real interes, cum ar fi: Poiana Florilor, Castelul Zichy, satul de vacanță Pădurea Neagră, și vatrele satelor. Prezența văilor cu lărgiri poienite, precum și prezența unor drumuri forestiere, conferă peisajului din Muntele Șes un farmec deosebit.
Traseu turistic pe bicicletă Oradea-Tășad-Oradea
Traseul pornește din Oradea pe drumul principal DN76 spre Sînmartin. Înainte de a intra în Băile Felix, drumul nostru o ia la stânga spre Băile 1 Mai. Cei care doresc pot sa viziteze Băile Felix și pe urmă să se întoarcă pe traseu. Din nefericire Lacul cu nuferi din Baile 1 Mai, unic in Europa a secat , ne continuam drumul din Băile 1 Mai virăm la stânga spre Betfia. (mai mult…)
Traseu turistic pe bicicletă Aleșd – Luncasprie
Accesul cu mașina către Aleșd se poate face de pe drumul european E60, dinspre Oradea sau Cluj sau cu trenul pe ruta Oradea – Cluj, fiind amplasat la o distanță de doar 40 de km de Oradea. Traseul pornește fie din centrul orașului Aleșd, dacă accesul se face cu masina sau din gara orașului daca accesul se face cu trenul. Traseul se continuă pe drumul pitoresc DJ764, iar la un momendat traseul se îndreptă spre SV, urmând drumul forestier paralel cu valea Vida și care duce spre Lacul Vida, unde se poate face un scurt popas pe mal. (mai mult…)
Traseu montan pe bicicleta: Stâna de Vale – Vf Poieni (1627 m)
Traseul pornește de la Hotel Iadolina, se continuă pe drumul asfaltat ce duce la Izvorul Minunilor. De la izvor, ţinem drumul forestier cu marcaj de Bandă Roşie ce se arată excelent pentru biciclete, la prima intersecţie o iei spre dreapta, următoarea spre stânga şi mai departe ţii drumul principal întotdeauna până când ajungi la drumul de pământ ce urcă pieptiş pe vârf. (mai mult…)