Pages Menu
Categories Menu

Zona turistică Roșia

Posted in Alte obiective turistice |

Zona turistică Roșia

În nordul Ţării Beiuşului, la poalele Munţilor Pădurea Craiului, pe cursul inferior al râului Valea Roşie, intr-o zona pitoreasca, linistita si deosebit de frumoasa, se întinde comuna Roşia, una dintre cele mai mari şi mai frumoase comune ale judeţului Bihor.

Exportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completExportare ca ARML pentru browserul Wikitude Augmented-Reality
Zona turistică Roșia

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Zona turistică Roșia: 46.816861, 22.397003

Zona turistică Roșia este o poartă de acces în Munții Pădurea Craiului, fiind considerata una din cele mai complexe zone carstice din Romănia.
Situata într-un cadrul natural, zona turistică Roșia oferă posibilitatea de a vizita numeroase peșteri și chei spectaculoase, peisaje deosebite și de a practica diferite activități.

Obiective de vizitat: Cheile Albioarei, Cheile Cuţilor, Cheile Lazurilor, Peştera Ciur-Ponor si Peştera Ciur – Izbuc, Peştera Doboş (Sunt accesibile numai cu aprobarea custozilor şi însoţiţi de ghizii TCE), Peștera Vacii, Peştera Gruieţ, Peştera Meziad, Pestera cu Cristale din Mina Farcu, Peştera Gruet, Peştera  Albă, Peştera Roșie, Izbucul Roşiei, Moara de apa de la Rosia.

Traditii si obiceiuri: Atelierul de țesut și colecția de viori cu goarnă a familiei Codoban, Festivalul de pricesne de la Rosia, Portul popular

Acces. Cu maşina accesul se face pe E 60 până în Borod, iar apoi pe drumul judeţean 764 D, care trece prin Bratca si Damis, până la Cantonul Albioara. De aici faceţi la stânga pe un drum pietruit care urcă până pe platoul Runcuri. O altă variantă este pe E79 până în Beiuş, iar apoi pe DJ 764, prin Remetea, până la Cantonul Albioara, apoi la dreapta spre platoul Runcuri. Există curse zilnice regulate de autobuz între Beiuş şi Roşia şi retur.

Activități în Munţii Pădurea Craiului: Canyoning | Caving | Trekking | Mountain-bike | Zbor cu parapanta | Rafting – Kayaking

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)