Pages Menu
Categories Menu

Trasee de alergat in Remeti

Posted in Trasee de alergat |

Trasee de alergat in Remeti

Traseul Albastru
Lungime traseu: 29,5 km
Timp de parcurgere: 4 ore

Traseul pornește de la Pensiunea Carpathia și după scurta parte asfaltată face dreapta către Valea Izvorul. Traseul urcă printr-un canion stâncos și ajunge la o porțiune mai lină. De aici traseul șerpuiește lângă pârâu, iar în capătul văii, unde drumul se bifurcă, noi ținem spre stânga cu o urcare susținută. Zona ne oferă o priveliște minunată spre dealurile și munții învecinați. La punctul cel mai înalt al primei părți, virăm spre stânga ocolind o stână, și ne continuăm drumul cu o ușoară coborâre. Traseul este vălurit până la granița județului, având diferite diferențe de nivel. Aici traversăm drumul asfaltat și ținând direcția de sosire, după o urcare scurtă, ne alăturăm traseului turistic marcat cu punct-albastru și dungă-roșie. Pe drum trecem pe lângă un punct de belvedere, de unde vom avea o priveliște minunată către Cheile Remeți și către vârful Vlădeasa din spatele nostru. Părăsim traseul turistic marcat făcând stânga înainte de curbă, către o stână și o cabană. De aici traseul urcă ușor încă 1 km, după care urmează o coborâre destul de tehnică și abruptă pe un drum forestier părăsit. Ajungând în vale facem stânga și alergăm mai departe pe o pantă lină. La capătul văii, lângă clădirea companiei de apă facem dreapta și ajungem în satul Remeți pe asfalt. Făcând dreapta în centrul satului, ajungem la destinație după 2 km.

Traseul Roșu
Lungime traseu: 36 km
Timp de parcurgere: 5 ore

Traseul pleacă de la Pensiunea Carpathia și după o scurtă parte asfaltată face dreapta către Valea Izvorul. Traseul urcă printr-un canion stâncos și ajunge la o porțiune mai lină. De aici traseul șerpuiește pe lângă pârâu, iar la capătul văii, unde drumul se bifurcă, face dreapta și începe să urce susținut. Ajungând pe creastă, ajungem pe traseul turistic marcat cu dungă-albastră, pe care ne continuăm drumul. La 13 km de la plecare traseul începe să coboare spre dreapta și ne duce la coada lacului Leșu. De aici, după o porțiune scurtă asfaltată de 500 m virăm spre dreapta și începem urcarea abruptă pe partea opusă a văii. Traseul continuă pe traseul turistic marcat cu triunghi-albastru, iar după un viraj strâns spre dreapta trece pe traseul turistic marcat cu triunghi-roșu, urmându-l pe acesta până aproape de destinație. După o urcare foarte abruptă, cu o mică deviere, merită să facem o oprire de cîteva minute la Piatra Bulzului, de unde putem vedea lacul și vârfurile din vecinătate. Traseul continuă înconjurând efectiv lacul și după o coborâre îndelungată, după defileul pârâului Leșu, ajunge înapoi la traseul de alergare, de unde mai avem 3 km până la destinație.

Traseul Verde
Lungime traseu: 24 km
Timp de parcurgere: 3,5 ore

Traseul pleacă de la Pensiunea Carpathia și urcă prin Valea Daica 5 km, după care coboară în Valea Brătcuței. La capătul pantei facem dreapta și continuăm drumul cu o urcare lentă. La capătul văii o luăm ușor spre stânga și urcăm abrupt în zona împădurită. Ajungând într-o poiană, urmăm spre dreapta drumul de pământ care ne duce din nou într-o zonă împădurită, unde începem cea mai abruptă urcare. Ajungând în vârf facem ușor dreapta și coborâm din nou către Valea Daica, de unde coborâm înapoi către drumul asfaltat în același loc. De aici ne despart 1,5 km de destinație.

Traseul Galben
Lungime traseu: 14 km
Timp de parcurgere: 2,5 ore

Traseul pleacă de la Pensiunea Carpathia și părăsește asfaltul după aproximativ 1,5 km, urcând ușor în Valea Lungii. Urmând marcajele, poteca pietroasă începe să urce accentuat, traversând de două ori micul pârâu și ajunge într-o poiană frumoasă, care oferă o priveliște minunată asupra văii întinse sub noi. Din poiană, traseul continuă urcarea susținută prin pădure și aproximativ la jumătatea lui ajunge la antena de telecomunicații, de unde pe timp frumos se poate vedea atât vârful Vlădeasa cât în depărtare și vârfurile Butesei. De aici traseul coboară spre Valea Daica. În timp ce coborâm din șa, pe partea dreaptă putem vedea Valea Brătcuței, coborârea continuându-se față-n față cu traseul verde. Traseul abrupt se termină într-o vale lină și ne duce din nou pe asfalt, unde ne despart doar 1,5 km de destinație.