Pages Menu
Categories Menu

Traseul Circuit Măgura Vânătă

Posted in Trasee turistice în Parcul Natural Apuseni |

Traseul Circuit Măgura Vânătă

Traseu: tg Cabana Padiş – Vf. Măgura Vânătă – Vf. Măgura Mică – Poiana Vărăşoaia
Zona: Parcul Natural Apuseni
Marcaj: Triunghi galben (TG)
Tip de traseu: Traseu de creastă în circuit ce oferă largi privelişti asupra bazinului Padiş şi al Someşului Cald.
Lungime traseu: 8,5 km (dus)
Timp de parcurgere: 3 h
Dificultate:  Medie
Acces în zonă: Cu mașina:
– Către Cab. Padiş pe ruta Sudrigiu – Pietroasa – Boga – Cab. Padiş / Camping „La Grajduri”
– Către Cab. Vărăşoaia pe ruta Sudrigiu – Pietroasa – Boga – Scăriţa – Cab. Vărăşoaia ~43 km

Puncte de înteres: Vf. Magura Vanata, Vf. Magura Mică,  Poiana Vărășoaia, Numeroase puncte de Belvedere

Exportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completExportare ca ARML pentru browserul Wikitude Augmented-Reality
Traseul Circuit Măgura Vânătă

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

| km | | +m -m | download fișier GPX download fișier GPX
Traseul Circuit Măgura Vânătă: 46.608708, 22.732344

Descriere traseu: Traseul începe din dreptul Cabanei Padiş, traversează drumul ce duce spre Ic Ponor şi începe să urce spre N, pe liziera pădurii din stânga. Poteca se continuă de-a lungul creasta largi ce coboară din Măgura Vânătă spre S. Urcuşul prin pădure nu este foarte abrupt, dar este destul de monoton. După 2 km distanţă şi 300 m diferenţă de nivel pădurea compactă dispare şi apare o rarişte cu vegetaţie ierboasă înaltă, cu copaci rari şi mulţi bolovani de cuarţite dure, rocă din care este constituit aproape în totalitate muntele. Marcajul conduce spre stânga, trecând prin Vf. Măgura (1641 m).

Poteca se continuă apoi pe creasta care reprezintă cumpăna de ape ce separă bazinului închis la Padişului de cel al Văii Someşului Cald. Poteca coboară spre V până într-o şa, apoi urcă uşor până într-un mic vârf care oferă o frumoasă privelişte către bazinul Someşului Cald, după care continuă spre V ocolind spre stânga un vârf. Substratul geologic de gresii impune o vegetaţie caracteristică: tufe de afin, alternând cu covoare de muşchi şi ienuperi. În locurile fără drenaj, apa se adună în bălţi transformate în mici turbării. Poteca se continuă spre V pe versantul bazinului Padiş oferind o panoramă largă către acesta, apoi revine într-o şa mai adâncă de unde se îndreaptă spre S-SE ocolind al doilea vârf al Măgurii Vinete (1573 m), după care începe să coboare prelung spre SV parcurgând pe aproximativ 1,5 km o diferenţă de nivel de circa 300 m. Poteca iese în final în poienile Platoul Vărăşoaia de unde coboară până în Şaua Vărăşoaia unde se intersectează cu marcajele magistralelor BR şi BA, precum şi cu cel BG şi PR, împreună cu care se îndreaptă apoi pe drum până la Cabana Vărăşoaia. Returul la Cabana Padiş se poate face fie pe drumul principal până la intersecţia din Şesul Padiş, de unde se continuă pe drumul judeţean până la Cabana Padiş, fie urmând traseul magistralei BA între Cabana Vărăşoaia şi Cabana Padiş.

Afișează Elevația Traseului Harta Traseelor Montane din Bihor