Pages Menu
Categories Menu

Circuitul Valea Boiului

Posted in Trasee turistice în Munții Pădurea Craiului |

Circuitul Valea Boiului

Denumirea Traseului:  Circuitul Valea Boiului
Zona: Munții Pădurea Craiului
Marcaj: Punct roșu (PR)
Lungime traseu: 9 km
Timp de parcurgere: 4 h
Dificultate: Ușoară
Acces în zonă: Cu maşina pe drumul E60, urmând drumul județean 108I care leagă Bratca de localitatea Bulz.
Cu trenul pe ruta Oradea – Cluj,
Puncte de înteres: Valea Boiului, Cascada Boiului și Pietrele Boiului

Exportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completExportare ca ARML pentru browserul Wikitude Augmented-Reality
Circuitul Valea Boiului

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

| km | | +m -m | download fișier GPX download fișier GPX
Circuitul Valea Boiului: 46.908060, 22.615099

Valea Boiului este una dintre cele mai frumoase văi din Munții Pădurea Craiului aflându-se pe raza satului Lorău a județului Bihor, la circa 69 km de Oradea.

Putem ajunge în satul Lorău din Bratca, cu trenul pe ruta Oradea – Cluj, ținând cursul Crișului Repede pe drumul, ce urmează calea ferată pe direcția Oradea – Cluj, până la podul de peste Crișul Repede, însemnând o distanță de circa 3 km. Cu mașina, accesul se face de pe drumul județean 108I care leagă Bratca de localitatea Bulz.
Accesul către Cascada Boiului este unul de un pitoresc aparte. Trebuie să străbați satul Lorău ca s-ajungi la obiectiv. Satul stă răsfirat pe dealurile din zonă ca o oază de case și pâlcuri de căpițe de fân, adunat cu grabă de săteni din calea ploițelor de vară. Traseul se continuă pe Valea Boiului, o vale carstică liniștită și frumoasă. După aproximativ 20 de minute ajungem la Cascada Boiului, care este situată la capătul din amonte al văii Boiului, cascada se desfășoară in două trepte. Apa cade de la o înălțime de 7 metri peste un prag din albia sa înspumată. Cascada emană frumusețe atât prin sunetul dat de căderea de apa cat și de acumularea de la baza ei, din care pârâul coboară peste un al doilea prag, mai mic, pierzându-se mai apoi printre versanții văii. De la cascadă, în amonte, se poate urca prin apă până la cea de-a doua cascadă, mai mică.
Traseul nostru de întoarcere se continuă pe la punctul de belvedere Pietrele Boiului, oferindu-ne o panoramă spectaculoasă.

Afișează Elevația Traseului Harta Traseelor Montane din Bihor