Pages Menu
Categories Menu

Vârful Buteasa rezervaţia naturală la 1792 m

Posted in Obiective naturale in Stâna de Vale, Obiective turistice naturale |

Vârful Buteasa rezervaţia naturală la 1792 m

Suntem în Masivul Vlădeasa, aflată la o altitudine de 1792 m, rezervația naturală Vârful Buteasa, oferă priveliști largi, fermecătoare, peisaje de un pitoresc deosebit. De aici, în zarea largă ce se deschide în jurul nostru, vedem limpede coamele munților cum se înșiră în depărtări, avem o priveliște panoramică asupra întregului masiv al Vlădesei, la nord-vest, la nord-est putem să admirăm creasta Piatra Calului și creasta Muncei, iar la est-sud crestele Poieni si Bohodei încununate de raze.

Obțineți indicații de orientareExportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Vârful Buteasa

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Vârful Buteasa 46.699583, 22.713289 Vârful ButeasaGPS: 46.699583, 22.713289Povestea locului (Direcţii)

Dar peisajul cel mai pitoresc care subliniaza frumuseţea naturii și îi conferă un farmec deosebit acestui loc tăcut și liniștit este frumoasa priveliște asupra Barajului Dragan.

Buteasa prezintă o vegetație subalpină cu jneapăn,  molid columnar, zâmbru, anin verde și ienupăr pitic și câteva rarități floristice protejate printre care: omag galben, ghințură punctată sau bulbuc de munte.

Tăcerea și pustietatea acestui loc, văile prăpăstioase și întunecoase, priveliştile uimitoare oferite de Vârful Buteasa, fac să ni se pară foarte depărtată lumea din care am plecat, trezind un sentiment de libertate și liniște.

Accesibil din traseul: tr Traseul Stâna de Vale – Vârful Buteasa Harta turistica Activități în Bihor

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)