Pages Menu
Categories Menu

Tăul Negru, lacul din mijlocul pădurii de conifere

Posted in Obiective naturale in Parcul Natural Apuseni, Obiective turistice naturale |

Tăul Negru, lacul din mijlocul pădurii de conifere

Printre vegetația deasă și umedă, într-o dolină este cuibărit un mic lac circular, cu apa neagră, de unde și numele de Tăul Negru.

Obțineți indicații de orientareExportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Tăul Negru

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Tăul Negru 46.580398, 22.683409 Tăul NegruGPS: 46.580392, 22.683444Povestea locului... (Direcţii)

Deși are o adăncime de 14 m,  Tăul Negru este cunosc de unii montanieri și sub numele de Tăul fără fund, deoarece datorită culorii, fundul nu se vede.
Tăul Negru sau Tăul fără fund este situat într-un cadrul natural deosebit de frumos, în mjlocul pădurii de conifere, într-o liniște asurzitoare.
Datorită culorii pe care o are tăul, unii ar spune că dolina se află pe un zăcământ de cărbune și că nu are fund. Motivul real pentru care tăul are această nuanță de negru este pentru că tăul s-a format într-o dolină impermeabilă, căptușită de pământ cleios, de culoarea neagra, iar umbra padurii de conifere înalte accentuând impresia de apă neagră și de lac fără fund.

Recomandarea noastră este să vizitați Tăul Negru dimineața sau spre seară și când sunt nori pe cer, pentru a surprinde niște cadre spectaculoase.

Accesibil de pe traseul:    Traseul Circuitul Gropii de la Barsa

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)