Pages Menu
Categories Menu

Cascada de la Vadu Crișului

Posted in Obiective naturale in Muntii Padurea Craiului, Obiective turistice naturale |

Cascada de la Vadu Crișului

Cascada Vadu Crișului se află într-un cadru natural deosebit de pitoresc din Munții Pădurea Craiului, pe malul stâng al Crișului Repede, aproape de intrarea în peșterea Vadu Crișului.
Apa ce iese din Peștera Vadu Crișului, realizează ultima minune naturală, Cascada Vadu Crișului, o cădere de 9 m, care ajunge într-un bazin spectaculos săpat de apă în calcar și pe urmă ajunge în Crișul Repede.

Obțineți indicații de orientareExportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Cascada Vadu Crişului

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Cascada Vadu Crişului 46.961664, 22.512145 Cascada Vadu CrişuluiGPS: 46.961664, 22.512145Povestea locului...Vadu Crișului, Bihor County, Romania (Direcţii)

Cascada de la Vadu Crișului este una dintre cele mai frumoase cascade din România și datorită cadrului natural spectaculos în care se află.
Astfel din anul 1955 peștera Vadu Crișului și cascada, cu întregul defileu, au fost declarate rezervație naturală.
Se poate ajunge la baza cascadei, urmând o cărare destul de abruptă, de unde se poate admira de aproape căderea de apă. Cascada poate fi admirată și de cei ce călătoresc cu trenul pe ruta Oradea-Cluj.
Se poate ajunge la cascada:
– cu trenul până la halta Peștera pe ruta Cluj-Oradea
– cu trenul până la Vadu Crișului sau Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângâ calea feratâ (2 km), până la halta Peștera.
– Cu mașina dinspre Vadu Crișului: îți poti lăsa mașina lângă terenul de fotbal din Vadu Crișului și pe urmă mergi pe calea ferată sau urmezi noul traseu turistic Cerc Roșu.
– Cu mașina dinspre Șuncuiuș: îți poti lăsa mașina în fața gării din Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângâ calea feratâ (2 km), până la halta Peștera.

Trasee turistice în zona Cascada de la Vadu Crișului

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)