Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Cascada de la Vadu Crișului

Posted in Obiective naturale |

Cascada de la Vadu Crișului

0 Flares 0 Flares ×
Obțineți indicații de orientareCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Cascada Vadu Crişului

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Cascada Vadu Crişului 46.961664, 22.512145 Cascada Vadu CrişuluiGPS: 46.961664, 22.512145Povestea locului...Vadu Crișului, Bihor County, Romania (Direcţii)

Cascada Vadu Crișului se află într-un cadru natural deosebit de pitoresc din Munții Pădurea Craiului, pe malul stâng al Crișului Repede, aproape de intrarea în peșterea Vadu Crișului.
Apa ce iese din Peștera Vadu Crișului, realizează ultima minune naturală, Cascada Vadu Crișului, o cădere de 9 m, care ajunge într-un bazin spectaculos săpat de apă în calcar și pe urmă ajunge în Crișul Repede.
Cascada de la Vadu Crișului este una dintre cele mai frumoase cascade din România și datorită cadrului natural spectaculos în care se află.
Astfel din anul 1955 peșterea Vadu Crișului și cascada, cu întregul defileu, au fost declarate rezervație naturală.
Se poate ajunge la baza cascadei, urmând o cărare destul de abruptă, de unde se poate admira de aproape căderea de apă. Cascada poate fi admirată și de cei ce călătoresc cu trenul pe ruta Oradea-Cluj.
Se poate ajunge la cascada:
– cu trenul până la halta Peștera pe ruta Cluj-Oradea
– cu trenul până la Vadu Crișului sau Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângâ calea feratâ (2 km), până la halta Peștera.
– Cu mașina dinspre Vadu Crișului: îți poti lăsa mașina lângă terenul de fotbal din Vadu Crișului și pe urmă mergi pe calea ferată sau urmezi noul traseu turistic Cerc Roșu.
– Cu mașina dinspre Șuncuiuș: îți poti lăsa mașina în fața gării din Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângâ calea feratâ (2 km), până la halta Peștera.

Cascada de la Vadu CrisuluiCascada Vadu Crisului privita de susCascada Vadu CrișuluiCascada de la Vadu CrisuluiCascada Vadu CrisuluiCascada de la Vadu Crisului01Cascada Vadu Crișului toamnaCascada Vadu Crisului toamnaCascada Vadu Crisului vedere panoramica

Trasee turistice în Munții Pădurea Craiului: Trasee turistice în zona Cascada de la Vadu Crișului

Cascada Vadu Crisului toamna

0 Flares Twitter 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Facebook 0 0 Flares ×