Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Cascada Bulbuci

Posted in Obiective naturale in Parcul Natural Apuseni, Obiective turistice naturale |

Cascada Bulbuci

Cascada Bulbuci se află într-un cadru natural de poveste, pe valea cu același nume, afluent de stânga al Văii Boga. Cascada Bulbuci se poate vizita urmând traseul turistic Triunghi Albastru. Apa cade în două trepte, formând cascade de diferite dimensiuni, lungimea lor totală fiind de 30 de metri, dar ultima treapta este cea mai frumoasă și cea mai înaltă.

Obțineți indicații de orientareExportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Cascada Bulbuci

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Cascada Bulbuci 46.601012, 22.665825 Cascada BulbuciGPS: 46.601705, 22.665782 (Direcţii)

După aproximativ 10 minute de coborâre mai abruptă prin pădure până la baza unui perete înalt de 20m, situat pe partea stângă, dintrodată un vuiet se aude de la mare departare…ce frumoasă și veselă priveliște ni se deschide, o cădere spectaculoasă de apa de la o înălțime de circa 20 m.
Această ultimă treaptă este cea mai spectaculoasă, deoarece se poate intra în spatele perdelei de apă.

Acces de pe traseul:  Traseul Boga – Cascada Bulbuci

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)