Pages Menu
Categories Menu

Cascada Bohodei – cea mai mare din Munții Apuseni

Posted in Obiective naturale in Parcul Natural Apuseni, Obiective turistice naturale |

Cascada Bohodei – cea mai mare din Munții Apuseni

Cascada Bohodei este situată în Munții Bihor, pe valea Aleului. Cascada are o înălțime de 80 m, fiind cea mai mare din Munții Apuseni. Caderea apei nu este verticala, ci se prelinge pe stanca inclinata în mai multe trepte. Cadrul natural unde se găsește cascada este unul deosebit de frumos și de sălbatic. Cascada Bohodei este considerată una dintre cele mai frumoase cascade din România.

Obțineți indicații de orientareExportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Cascada Bohodei

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Cascada Bohodei 46.653980, 22.640350 Cascada BohodeiGPS: 46.65398, 22.64035 (Direcţii)

Acces de pe traseul:  Traseul Circuitul Bohodei

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)