Pages Menu
Categories Menu

Peștera Moanei

Posted in Obiective naturale in Muntii Padurea Craiului, Obiective turistice naturale |

Peștera Moanei

Peștera Moanei este situată în munții Pădurea Craiului pe Valea Mișidului, la altitudinea de 485 m, iar la nivelul superior acestuia aflându-se un alt gol calcaros şi anume Peştera Lesiana.

Obțineți indicații de orientareExportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Peştera Moanei

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Peştera Moanei 46.899777, 22.529311 Peştera MoaneiGPS: 46.899777, 22.529311 (Direcţii)

Peștera Moanei are o lungime de de 1170 m, din care 120 m poate fi vizitată fără probleme de orice turist cu condiția să aibă la el frontala.
Astfel peștera are două intrări care după joncțiunea celor două intrări se găsește o treaptă pozitivă, formată dintr-o crustă stalagmitică, peste care se revarsă apele, la viituri, din perete în perete.
După 120 m de la intrare, peștera lasă impresia că se termină cu un sifon, dar peștera se continuă printr-o galerie cu desfășurare meandrată, în tavanul căreia se înscriu numeroase cupole de coroziune iar peștera atinge chiar și 10 m înălțime cu plaje de nisip, cascade, lacuri subterane, prăbușiri și câteva concrețiuni, în această porțiune a peșterii accesul este interzis turiștilor.

Drumul până la peșteră este destul de lung, dar deosebit de frumos, de-a lungul văii Mișidului, prin pădure, o plăcere să te plimbi…

Pestera Moanei Peștera Moanei

Traseul care străbate Peștera Moanei: Traseul Cabana Peştera Vadu Crişului – Valea Mişidului – Peştera Moanei

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)