Pages Menu
Categories Menu

Traseul Stâna de Vale – Cascada Moara Dracului

Posted in Trasee turistice în Stâna de Vale |

Traseul Stâna de Vale – Cascada Moara Dracului

Traseu:   Stâna de Vale – Izvorul Minunilor – Aria Vulturilor – Poiana Munceilor – Valea Drăganului – Canton Ciripa – Cascada Moara Dracului
Marcaj: Cruce albastra (CA)
Lungime traseu: 8 Km (dus)
Timp de parcurgere: 3 ore (dus)
Dificultate: Mica
Acces în zonă: Cu maşina:
– către staţiunea Stâna de Vale (pe ruta Beiuş – Stâna de Vale 19 km)
Puncte de înteres:  Izvorul Minunilor, Aria Vulturilor, Izvorul Esmeralda, Poiana Munceilor, Valea Drăganului, Cascada Moara Dracului.

Exportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completExportare ca ARML pentru browserul Wikitude Augmented-Reality
Traseul Stâna de Vale - Cascada Moara Dracului

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

| km | | +m -m | download fișier GPX download fișier GPX
Traseul Stâna de Vale - Cascada Moara Dracului: 46.693254, 22.663937

Traseul CA porneşte din Stâna de Vale, împreună cu banda galbenă, banda albastră şi banda roșie. Trecem de Izvorul Minunilor, iar după un urcuș pe o potecă ajungem în Aria Vulturilor (1345 m), o frumoasă poiană. Ne continuam traseul până în păşunea de pe Culmea Muncelu, unde se intersectează cu marcajul BA (Lacul Leşu – Stâna de Vale) şi cu PG (Circuitul Staţiunii Stâna de Vale). De aici coborâm prin pădure pe o potecă de culme,  traversăm pe un pod de beton Valea Drăganului si ajungem la Cantonul silvic Ciripa. De aici un marcaj, ne duce la Izvorul Esmeralda, după care  ne întoarcem pe traseul nostru CA,  coborâm 10 min pe drumul forestier V. Drăganului după care ne angajăm spre dreapta pe un drum forestier, care însoţeşte V. Moara Dracului, iar după aproximativ 30 min pe potecă turistică ajungem la cascada Moara Dracului. Întoarcerea se face pe acelaşi drum.

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)

Afișează Elevația Traseului Harta Traseelor Montane din Bihor