Pages Menu
Categories Menu

Traseul Vârtop – Vârful Tătăroaia

Posted in Trasee turistice în Parcul Natural Apuseni |

Traseul Vârtop – Vârful Tătăroaia

Denumire: ca Traseul Vârtop – Vârful Tătăroaia
Zona: Parcul Natural Apuseni, Munții Bihor
Marcaj: ca  Cruce Albastră (CA)
Lungime traseu: 13,5 km (dus)
Timp de parcurgere: 6 ore
Dificultate: Mediu
Acces în zonă: Cu mașina: D.N. 75
Puncte de înteres: Groapa Ruginoasă, Vf. Țapu, Vf. Tătăroaia

Exportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completExportare ca ARML pentru browserul Wikitude Augmented-Reality
Traseul Vârtop - Vârful Tătăroaia

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

| km | | +m -m | download fișier GPX download fișier GPX
Traseul Vârtop - Vârful Tătăroaia: 46.540781, 22.640053

Traseul pornește din Stațiunea Vârtop și urmărește banda galbenă până în dreptul Gropa Ruginoasa. În continuare cotim la stânga și parcurgem pădurea din dreapta a Groapei Ruginoasa, până ieșim în poiana din spatele Vârfului Țapu (bandă galbenă). De aici  urmăm drumul forestier care ne duce peste vârfurile Știrbina și Giunașul până aproape de Vârful Tătăroaia. După părăsirea drumului forestier, traversam o mică șa, după care urcând o diferență de nivel de circa 100 metri ajungem pe Vârful Tătăroaia. De pe vârf, poteca coboară circa 700 m pe Dealul Prelucilor, până la intrarea în satul Giuleşti, iar apoi pe D.C. 252 până în satul Chişcău.

Varianta a 2-a a traseului porneşte de pe D.N. 75 “Calea Fusului” şi urmează drumul forestier până la şaua de sub Vârful Ţapu. Traseul continua până sub Vf. Ştirbina unde se intersectează cu Varianta 1 a traseului. De aici urmăm drumul forestier care ne duce peste vârfurile Știrbina și Giunașul până aproape de Vârful Tătăroaia. După părăsirea drumului forestier, traversam o mică șa, după care urcând o diferență de nivel de circa 100 metri ajungem pe Vârful Tătăroaia. De pe vârf, poteca coboară circa 700 m pe Dealul Prelucilor, până până la intrarea în satul Giuleşti, iar apoi pe D.C. 252 până în satul Chişcău.

Afișează Elevația Traseului | Harta Traseelor Montane din Bihor