Pages Menu
Categories Menu

Vârful Biserica Moțului – turnul de veghe asupra Padisului

Posted in Obiective naturale in Parcul Natural Apuseni |

Vârful Biserica Moțului – turnul de veghe asupra Padisului

Vârful Biserica Moțului este parte integrantă a zonei turistice Padiș și reprezintă versantul ce domină platoul acesteia; este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt), cu stâncării, fânețe și suprafețe împădurite cu specii arboricole de molid și fag .
Vârful Biserica Moțului (1.456 m) un punct de belvedere deosebit de minunat, cu largi perspective fermecătoare asupra întregului platou Padis, a versantului împadurit Magura Vânata, Vf. Piatra Boghii (1.436 m), Vf. Varasoaia (1.441 m), iar in spatele Varasoaiei, in fundal, apare ”zidul” Carligate. Este turnul de veghe asupra Padisului.

Obțineți indicații de orientareExportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Vârful Biserica Moțului

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Vârful Biserica Moțului 46.589902, 22.736539 Vărful Biserica MoțuluiGPS: 46.589902, 22.736539 (Direcţii)

La Vârful Biserica Moțului se ajunge de la cabana Padis, se poate merge cu masina pe drumul asfaltat inca vreo cateva sute de metri, pana unde se termina asfaltul, de aici incepe traseul. Traseul nu e marcat, dar poteca este foarte bine batatorita.

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)