Pages Menu
Categories Menu

Cascada Valul Miresei de pe Valea Iadului

Posted in Obiective naturale in Stâna de Vale, Obiective turistice naturale |

Cascada Valul Miresei de pe Valea Iadului

Cascada Valul Miresei o găsim pe malul drept al Văii Iadului, putând fi zărită printre frunzele copacilor de pe drumul dintre Stâna de Vale şi Coada Lacului Leşu, spre Remeţi.

Obțineți indicații de orientareExportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Cascada Vălul Miresei

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Cascada Vălul Miresei 46.715128, 22.589790 Cascada Vălul MireseiGPS: 46.715084, 22.589017Povestea locului (Direcţii)

Cascada ne oferă o cădere de apă în trei trepte, având înălţimea de aproximativ 35 m. Numele „Valul Miresei” vine de la forma cascadei, care seamănă cu un voal.
Aventuroși pot urca până la partea superioară a cascadei, de unde vor avea o priveliște frumoasă, asupra căderii apei. La finalul acestei frumoase căderi pârâiaşul se uneşte cu valea Iadului.

Recomandarea noastră este să vizitați cascada în sezonul ploios atunci debitul este mai mare și când sunt nori pe cer, pentru a surprinde niște cadre spectaculoase.

 

Accesibil din traseul:  pa  Circuitul “Săritoarea Ieduţului” Harta turistica Activități în Bihor

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)