Pages Menu
Categories Menu

Traseul Bulz

Posted in Trasee turistice în Munții Pădurea Craiului |

Traseul Bulz

Traseul:  Bulz– Remeţi – Dealul Caprei – Floroiu – Vârful Pin – Vârful Scoroşet – Dealu Mare – Cătunul Făneşti – Valea Sărăcel – Bulz
Zona: Munții Pădurea Craiului
Marcaj: Banda Roşu (BR)
Lungime traseu: 50 km
Timp de parcurgere: 14-15 ore
Dificultate: Medie
Acces în zonă: Cu maşina: – DJ108K Bulz sau DJ 764B Baraj Floroiu.

Exportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completExportare ca ARML pentru browserul Wikitude Augmented-Reality
Traseu Bulz

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

| km | | +m -m | download fișier GPX download fișier GPX
Traseu Bulz: 46.860661, 22.721786

Traseul porneste din Bulz din dreptul Centrului de Informare Turistica si merge pe DJ108K. Dupa 3 km se intersecteaza cu returul circuitului care coboara pe Valea Saracel. Pentru inca 2 km urmam acelasi DJ si ajungem in centrul satului Munteni. De aici si pana in Remeti mai avem de parcurs inca 5.5 km si cotim stanga, pe drumul care duce spre Barajul Floroiu. Distanta dintre Remeti si limita de judet Bihor/Cluj este de 13 km, majoritatea in serpentine care urca pana la altitudinea de 1070 metri. De aici se deschide o panorama frumoasa cu Lacul de acumulare Dragan si Muntii Bihor-Vladeasa.

Parasim DJ108K si cotim la stanga, pe un drum neasfaltat. Practic din acest punct intram in traseul montan propriu-zis. Acest drum neasfaltat merge pe creasta estica a Muntilor Padurea Craiului. Acest traseu de creasta se intinde pe 17.5 km.
Pe traseu intalnim 2 refugii si 3 foisoare. Ajungem la nivelul superior al Vaii Saracel, iar de aici coboram spre Valea Iadei cca 6 km, pe un drum in serpentine. Ajungem pe Valea Iadei la 3 km de punctul final al circuitului, Bulz.

Afișează Elevația Traseului | Harta Traseelor Montane din Bihor