Pages Menu
Categories Menu

Judetul Bihor

Posted in Galerie foto |

Judetul Bihor

Judetul Bihor, prin frumusetea si originalitatea peisajului natural, prin monumentele istorice, prin renumitele statiunii balneoclimaterice, prin elementele folclorice si etnografice ofera turistilor bogate si variate posibilitati de recreare si relaxare precum si posibilitati de refacere a sanatatii.

Judetul Bihor prezinta o remarcabila distributie omogena a obiectivelor turistice pe intreaga sa suprafata. Totusi se pot deosebi anumite zone turistice distincte cu obiective specifice.

[rev_slider JudetulBihor1]

O prima zona turistica reprezentativa este Oradea, impreuna cu cele doua renumite statiuni balneoclimaterice, Baile Felix si Baile 1 Mai. Zona turistica ofera deosebite obiective culturale, istorice si naturale, bineinteles o deosebita valoare turistica este data de resursele de apa termala.
O alta zona turistica de o importanta primordiala o constituie partea de sud-est a judetului Bihor. In aceasta zona se afla cele mai interesante masive muntoase ala judetului: Muntii Bihor, Munții Pădurea Craiului si Muntii Condru Moma, care cuprind numeroase obiective naturale de prim rang in special forme carstice, multe din ele de un interes european.
Acestor masive li se adauga o alta zona turistica si anume Tara Beiusului, straveche vatra de istorie si cultura romaneasca, cu peisaje pitoresti, renumita pentru prezenta obiceiurilor traditionale si a arhitecturii specifice judetului.
O alta zona turistica este reprezentata de Defileul Crisului Repede si Muntii Șes, specific acestor zone sunt obiectivele naturale (formatiunile carstice) cat si elementele istorice si etnografice.

[rev_slider JudetulBihor]

Aspectul specific al judetului Bihor este dat bisericile de lemn construite in secolul XVII-XiX, reprezinta adevarate perle ale arhitecturii in lemn din tara noastra, fiind declarate monumente de arhitectura populara si traditionala.

O alta bogatie inestimabila si care este specific Judetului Bihor o constituie zonele carstice, fiind judetul cu cele mai multe pesteri din Romania. Judetul Bihor cuprinde o patrime din totalul pesterilor din Romania.

Va invitam sa ne vizitati judetul si asteptam fotografiile realizate de voi prin Bihor pe adresa de mail contact@bihorinimagini.ro sau pe pagina de facebook.