Pages Menu
Categories Menu

Canionul și Cascada Oșelu – refugiu in natura

Posted in Obiective naturale in Parcul Natural Apuseni, Obiective turistice naturale |

Canionul și Cascada Oșelu – refugiu in natura

Pereți de calcar spântecați într-o parte de o tăietură adâncă cu sărituri verticale de zeci de metri peste care se avanta apele pârâului Oșelu. Suntem în fața Cascadei Oșelu, de fapt este o seccesiune de mai multe cascade (7 la număr) ce au tăiat adânc în munte formându-se canionul Oșelu.

Obțineți indicații de orientareExportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Cascada și Canionul Oșelu

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Cascada și Canionul Oșelu 46.607250, 22.671970 Cascada OşeluGPS: 46.60725, 22.67197 (Direcţii)

Canionul Oșelu este situata pe valea Oșelu, într-un cadru natural deosebit de sălbatic și frumos. Parcursul lui necesită cunoștințe tehnice de coborâre pe coardă și echipament folosit pentru parcurgerea canioanelor.

Ultima cascadă a fost denumită de exploratorul Czaran Gyula (1847 -1906) – Cascada lui Schmidl în cinstea geografului vienez Adolf Schmidl. Acesta a dedicat un întreg subcapitol descrierii cascadei și a împrejurimilor, în cartea sa “Das Bihar Gebirge” publicată în anul 1863. În trecut, unul din traseele amenajate ale lui Czaran Gyula trecea prin apropierea versanților canionului.

Harta turistica Activități în Bihor

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)