Pages Menu
Categories Menu

Traseu turistic pe bicicletă Oradea-Tășad-Oradea

Posted in Trasee turistice pe bicicleta |

Traseu turistic pe bicicletă Oradea-Tășad-Oradea

Traseul pornește din Oradea pe drumul principal DN76 spre Sînmartin. Înainte de a intra în Băile Felix, drumul nostru o ia la stânga spre Băile 1 Mai. Cei care doresc pot sa viziteze Băile Felix și pe urmă să se întoarcă pe traseu. Din nefericire Lacul cu nuferi din Baile 1 Mai, unic in Europa a secat , ne continuam drumul din Băile 1 Mai virăm la stânga spre Betfia. Aici putem sa vizităm Avenul Betfia care  este situat în versantul de sud-vest al Dealului Şomleu, putându-se să se ajungă în vârful Şomleu (346m) care este şi un punct de belvedere. Dupa un scurt popas drumu se continuă prin satul Sântelec, ajung în satul Tășad. În această zona de dealuri se află Rezervaţia de la Tăşad.  După un popas și o plimbare printre dealuri și văi, drumul de întoarcere se face prin Drăgesti și mai apoi trecând prin pădurea de la Mierlău, ieșind în satul Cordău, drumul continuând prin Cihei și ajungând în Oradea. 

Exportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completExportare ca ARML pentru browserul Wikitude Augmented-Reality
Traseu turistic pe bicicleta Oradea-Tășad-Oradea

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

| km | | +m -m | download fișier GPX download fișier GPX
Traseu turistic pe bicicleta Oradea-Tășad-Oradea: 46.959167, 22.038574

Obiective de vizitat: Lacul cu nuferi din Băile Felix, Avenul de la Betfia (Punct de belvedere), Rezervația de la Tășad

Îi mulțumim lui Claudiu Szabo pentru traseul realizat pe bicicleta.

 

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)