Pages Menu
Categories Menu

Peştera cu Apă din Valea Leşului

Posted in Obiective naturale in Muntii Padurea Craiului, Obiective turistice naturale |

Peştera cu Apă din Valea Leşului

Peștera cu Apă din valea Leșului este o arie protejată de interes național situată în Munţii Pădurea Craiului, în versantul drept al văii Leşului la circa 1,5 km amonte de confluenţa acesteia cu Valea Iada,  într-un cadru natural deosebit de frumos.

Obțineți indicații de orientareExportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Peştera cu Apă din Valea Leşului

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Peştera cu Apă din Valea Leşului 46.825494, 22.562962 Peştera cu Apă din Valea Leşului GPS: 46.825494, 22.562962 Mai multe informatii... (Direcţii)

Intrarea în Peștera este situată cu 10-12 m deasupra albiei la baza unui abrupt surplombat sub care, datorită unui baraj natural, apele subterane care parcurge întreaga peșteră formează un lac in timpul sezonului ploios (primavara și toamnă), cu o adîncime medie de 1,5 m.

Lacul care se formează la intrare în peșteră, oferă turistului o priveliște minunată și este un loc ideal pentru a face o pauză binemeritată pentru răcorire.

Este înteresantul faptul că Peştera cu Apă din Valea Leşului s-a format sub acţiunea apelor captate în subteran prin Ponorul de la Acre, făcând legătura cu Peștera Biserica de la Acre din Lunca Acră.

Peștera nu este amenajată din punct de vedere turistic, astfel doar 20-40 poate fi vizitată, fiind închisă cu gratii.

Accesibil din traseul: tr Traseul Lacul Leşu – Peştera Meziad Harta turistica Activități în Bihor

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)