Pages Menu
Categories Menu

Cascada Săritoarea Ieduţului: un vuiet asurzitor între ferigi

Posted in Obiective naturale in Stâna de Vale, Obiective turistice naturale |

Cascada Săritoarea Ieduţului: un vuiet asurzitor între ferigi

Într-un cadru natural deosebit de pitoresc și sălbatic, cu o vegetație bogată de ferigi uriaşe și frumoase se găseşte Cascada Săritoarea Ieduţului.

Obțineți indicații de orientareExportare ca şi KML pentru Google Earth/Google MapsDeschiderea hărţii independente/standalone pe ecran completCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Cascada Săritoarea Ieduţului

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Cascada Săritoarea Ieduţului 46.710619, 22.585037 Cascada Săritoarea IeduţuluiGPS: 46.709398, 22.584822Povestea locului... (Direcţii)

Pentru a ajunge la Cascada Săritoarea Ieduţului, de la drumul ce leagă Stâna de Vale de Coada Lacului Leșu, se urcă prin pădure urmând o potecuţă frumoasă paralelă cu pârâul Ieduţului.
După aproximativ 15-20 minute de mers prin pădure pe cărare, dintrodată un vuiet asurzitor se aude de la mare departare…ce frumoasă și veselă priveliște ni se deschide, o cădere spectaculoasă de apa de la o înălțime de circa 15 m, produce un zgomot asurzitor voind parcă să se facă auzită şi dorind să fie admirată.

Recomandarea noastră este să vizitați cascada în sezonul ploios atunci debitul este mai mare și când sunt nori pe cer, pentru a surprinde niște cadre spectaculoase.

Accesibil din traseul: tr Circuitul “Săritoarea Ieduţului” Harta turistica Activități în Bihor

Ne mai rămâne datoria de a respecta aceste meleaguri la orice pas, să le păstrăm curate și intacte pentru generațiile care vin și pentru noi cei de acum pentru că în Natură „Turistul vine să-și bucure ochii; gânditorul găsește o carte imensă unde fiecare stânca este o scrisoare, unde fiecare lac este o frază, unde fiecare sat este un accent și de unde iese un fum de amintiri de mii de ani vechime”. (VictorHugo)