Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Platoul carstic Lumea Pierdută – cândva imaginea însăși a naturii primitive

Posted in Obiective naturale |

Platoul carstic Lumea Pierdută – cândva imaginea însăși a naturii primitive

0 Flares 0 Flares ×
Obțineți indicații de orientareCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Platoul Carstic Lumea Pierdută

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Platoul Carstic Lumea Pierdută 46.562519, 22.728953 Platoul Carstic Lumea PierdutăGPS: 46.562509, 22.729633 (Direcţii)

Lumea Pierdută este un platou carstic de un interes deosebit. El ascunde câteva fenomene carstice remarcabile: avenul Geamănata (82m) avenul Negru (108m), avenul Acoperit, avenul Pionierilor, Peștera Căput și alte formațiuni carstice.
Acest platou era cândva de o sălbăticie de neimaginat, o lume străveche uitată, de unde provine numele său Lumea Pierdută.
Cândva, când platoul nu fusese atacat de secure și de drujbe, Platoul carstic Lumea Pierdută era imaginea însăși a naturii primitive, pe unde nu trecea nici om, nici animal sălbatic, scufundat în liniștea cea mai deplină, o adevărată lume străveche uitată, în care civilizația era prezentă doar prin semnele de marcaj de pe arbori. Din păcate acest aspect a dispărut în bună măsură, potecile s-au îndesit și urmele exploatărilor forestiere sunt tot mai vizibile.

Cu toate acestea Platoul Lumea Pierdută râmâne o regiune sălbatică izolată, acoperită de o pădure deasă și înaltă de conifere, îngreunând orientarea, iar pierderea marcajului poate duce la rătăciri periculoase.

Avenul AcoperitAvenul GeamanataAvenul Geamanata01Avenul PionierilorPestera Caput 01Pestera Caput 02Pestera Caput intrareaPestera Caput03

Se poate ajunge în Lumea Pierdută pe traseul Traseul Cabana Padiș – Lumea Pierdută

0 Flares Twitter 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Facebook 0 0 Flares ×