Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Cheile Galbenei – frumoasele chei din Apuseni

Posted in Obiective naturale |

Cheile Galbenei – frumoasele chei din Apuseni

3 Flares 3 Flares ×

Cheile Galbenei sunt printre cele mai frumoase și spectaculoase chei din România.
Cheile Galbenei încep brusc de la piciorul unui perete vertical de calcar de câteva sute de metri înălțime. Aici se află Izbucul Galbenei, un mic lac de 4-5 diametru care este alimentat pe dedesubt de apa care drenează subteran întregul bazin închis Padiș-Cetățile Ponorului și reapare la zi printr-o peşteră tunel, unde apa râului intră zgomotos.

Obțineți indicații de orientareCreare imagine cod QR pentru harta independentă/standalone pentru ecran complet
Cheile Galbenei

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Cheile Galbenei 46.555644, 22.678764 Cheile GalbeneiGPS: 46.555873, 22.678288Mai multe informatii... (Direcţii)

Este începutul tunelului subteran din Cheile Galbenei, lung de peste 100 m şi foarte greu practicabil. Acesta se termină prin cascada Evantai deosebit de pitorească, înaltă de 7 m, la baza căreia se găseşte un lac.
Cheile Galbenei s-au format datorită debitului puternic de apă care a taiat adânc în masivul de calcare, dând naștere uneia din cele mai grandioase chei din munții noștri.

Abruptul de câteva sute de metri, arcade naturale, peșteri ale căror guri se deschid în mijlocul pereților și cursul tumultuos al apei cu cascade, imense marmite și câteva tunele subterane pe parcurs dau acestei regiuni un aspect de sălbăticie fără seamăn.

Cheile-Galbenei01Cheile GalbeneiIzbucul GalbeneiCheile Galbenei varaCheile Galbenei pe lanturiCascada de pe Cheile GalbeneiPe Cheile GalbeneiCheile GalbeneiCheile Galbenei Parcul Natural ApuseniCascada EvantaiCascada EvantaiCheile Galbenei si Cascada Evantai-logoCascada Evantai de pe Cheile GalbeneiCheile Galbenei din Muntii Apuseni

Acces de pe traseele:   Traseul Pietroasa-Arieşeni pg Traseul Circuitul Văii Galbena

3 Flares Twitter 0 Pin It Share 3 Google+ 0 Facebook 0 3 Flares ×